Kako se bira profesionalni upravnik zgrade?

Kako se bira profesionalni upravnik zgrade?

Profesionalni upravnik zgrade je dužan da vrši poslove upravljanja zgrade koje su mu poverene odlukom stambene zajednice. Stambena zajednica na Skupštini u svakom trenutku može odlučiti da za poslove upravljanja angažuje profesionalnog upravnika ili odlukom nadležnog organa jedinice lokalne samouprave u slučaju prinudne uprave.

Odluka o poveravanju poslova profesionalnom upravniku može se doneti i donošenjem pravila vlasnika. Poslovi upravljanja poveravaju se profesionalnom upravniku zaključenjem ugovora između stambene zajednice i organizatora profesionalnog upravljanja, i može se zaključiti na određeno ili neodređeno vreme.

Ugovor o poveravanju poslova upravlјanja profesionalnom upravniku zaklјučuje se u pisanoj formi, između stambene zajednice, odnosno lica ovlašćenog od strane stambene zajednice i organizatora profesionalnog upravlјanja, odnosno njegovog zastupnika. Potpisivanjem ugovora sa željenom kompanijom profesionali upravnik je dužan da izvršava usluge koje kompanija nudi.

Stambena zajednica ima pravo da zahteva od kompanije koja se bavi profesionalnim upravljanjem da angažuje određenog profesionalnog upravnika, ali i da prestane da obavlja iste poslove.

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Kontaktirajte nas

Prijavite se na naš newsletter

Prijavite se kako bi ste dobijali najnovije informacije iz naše kompanije.

Copyright © 2020 CSI Stambeno