Reklamni materijal u zgradama

Reklamni materijal u zgradama

Smeta vam reklamni materijal u zgradama?

Možda deluje bezazleno, ali reklamni materijal koji pronalazite u poštanskim sandučićima može postati problem. Ukoliko ste vlasnik stana i ne praznite često sanduče, ono postaje prepuno, te nestane mesta za račune, pisma, i sve ostalo za šta ova kutijica sa prorezom služi. Takođe, dosta flajera i letaka završava bačeno po podu. Ali, to nije problem koji se može svaliti na oglašivača. S druge strane, stvara se dodatni posao za osobe koje se bave čišćenjem i održavanjem zgrade.

Naravno, Vaše je pravo da budete nezainteresovani ili neobavešteni. Ali, dobro razmislite – reklamni materijal Vam može uštedeti novac i vreme. Iako većina usluga ponuđenih ovih vidom marketinga možda nije potrebna u datom trenutku, može se desiti da Vam se zapuše cevi u stanu, a da se vodoinstalater reklamirao mesec dana pre toga. Takođe, ako uključimo i socijalnu komponentu, za poslove podele letaka su obično angažovani studenti, kojima je ovo vid zarade džeparca. Plus, neka od lokalnih prodavnica može oglasiti totalnu rasprodaju, čime biste mogli da budete najbliži dobrim cenama.

Dakle, postoje razlozi za i protiv ostavljanja letaka u stambenoj zgradi. Ukoliko flajeri postanu problem, nije teško rešiti takvu situaciju.

Profesionalni upravnik i reklamni materijal

Letak za profesionalno upravljanje zgradom može da Vam reši i problem izbora upravnika. Ukoliko niste izabrali profesionalnog upravnika, ako je on nametnut, ili ste nezadovoljni postojećim, ovo je jedan od načina da napravite izbor za novog. Ipak, nećemo se baviti time, već kako profesionalni upravnik može da spreči podelu letaka.

Prvi način je da se u dogovoru sa stanarima okači obaveštenje da je podela reklamnog materijala zabranjena. Za ovo je potrebna saglasnost skupštine stanara. Naravno, mišljenja će biti podeljena, te je uobičajeni kompromis postavljanje posebnog dela uz poštanske sandučiće u stambenim zgradama, gde će sav reklamni materijal biti ostavljan. U ovom slučaju zainteresovani mogu da dođu do informacija, lica zadužena za čišćenje zgrade neće imati prevelik dodatni posao, a oni kojima flajeri smetaju mogu da prođu pored kabineta za reklame.

Tužba Poslednji korak koji se preduzima je i tužba protiv firme koja se odluči na podelu reklamnog materijala po stambenim zgradama. Dva su zakona koja ne dozvoljavaju ubacivanje flajera i letaka u poštanske sandučiće: Zakon o oglašavanju (Član 27.) i Zakon o zaštiti potrošača (Član 38.). Naravno, u slučaju tužbe, stambena zajednica, kao pravno lice, će angažovati advokata, kao i osobe za sve ostale poslove, uključujući i profesionalno upravljanje zgradom. Profesionalni upravnik će doneti ponudu advokatskih kancelarija sa troškovima tužbe i eventualnim obeštećenjem. Ukoliko stambena zajednica dobije spor, novac će postati deo rezervnog fonda. Više o tome saznajte OVDE.

Kontaktirajte nas

Prijavite se na naš newsletter

Prijavite se kako bi ste dobijali najnovije informacije iz naše kompanije.

Copyright © 2020 CSI Stambeno