Instalacija nadzorne kamere u zgradi?

Instalacija nadzorne kamere u zgradi?

Nemate kamere u zgradi? Na šta treba obratiti pažnju prilikom uvođenja?

Profesionalni upravnik vodi računa i o miru u zgradi a pri tome mogu da pomogu nadzorne kamere u zgradi. Za veću spokojnost stanara, nadzorne kamere mogu biti instalirane, a postavljanje sistema se finansira iz investicionog fonda. To je onaj deo računa koji se vodi kao investiciono upravljanje.

Naravno, prvi potencijalni problem koji nam pada na pamet je privatnost. Trenutno ne postoji zakon koji uređuje ovu oblast. Jedino sa čime se snimanje može dovesti u vezu je obrada podataka o ličnosti. S tim u vezi, rukovanje podacima mora biti veoma oprezno, kako bi se ispoštovala privatnost pojedinaca.

Da bi se uveo video nadzor posredstvom kamera, potrebno je da većina stanara zgrade bude saglasna sa ovom odlukom. S druge strane, nadzor na svakom spratu koji snima pojedinačne stanove nije dozvoljen. Dalje, zgrade koje poseduju kamere, potrebno je da se na vidnom mestu istaknu znak o postojanju nadzora. Takođe, potrebno je istaći informaciju o rukovaocu, kao i broj telefona u slučaju potrebe za snimcima.

Pre instalacije, konsultujte profesionalnog upravnika

Postoji nekoliko začkoljica u vezi sa uvođenjem video nadzora, pa je najbolje da se pre glasanja stambena zajednica konsultuje sa profesionalnim upravnikom. Pošto je u pitanju škakljiva tema koja pokreće pitanje privatnosti, a nijedan zakon za sada ne uređuje instalaciju instalacija, treba biti oprezan u vezi sa ugrožavanjem privatnosti pojedinaca, kao i slobodu kretanja. Na primer, u nekim okolnim državama je potrebna saglasnost svih stanara zgrade.  Snimanje zajedničkog ulaza je dozvoljeno, dok snimanje vrata pojedinačnih stanova nije. Takođe, zabranjeno je snimanje u liftovima.

Ko sve ima pristup snimcima video nadzora?

Jedno od glavnih pitanja je i opravdanost da svi stanari imaju pristup video snimcima. Moderna tehnologija omogućava praćenje dešavanja putem interne kablovske televizije, interneta ili drugih vidova komunikacije. Problem koji se javlja je u vezi sa pristupom privatnosti stanara i trećih lica, uprkos tome što postoji znak koji ih obaveštava o postojanju video nadzora. Naravno, i ne treba napominjati da pristup neovlašćenim licima nije dozvoljen, sem rukovodiocu sistema nadzora (to je obično profesionalni upravnik), kao i stanarima zgrade.

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Kontaktirajte nas

Prijavite se na naš newsletter

Prijavite se kako bi ste dobijali najnovije informacije iz naše kompanije.

Copyright © 2020 CSI Stambeno